Melasový perníček s hruškami

100g polohrubé mouky BIO
100g celozrnné hladké mouky
1 lžička sody
½ lžíčky soli
2 větší hrušky
1 lžička skořice
1 lžička zázvoru
¼ lžičy muškátového oříšku
1 dl vody
1 lžíce solamylu
1 sáček vanilkové fruktózy
½ hrnku (trochu pod) melasy
80g kokosového oleje.
Milujte melasu... Je to (jak se často píše) opravdu černý zázrak. V tomto měkoučkém perníčku je opravdu báječná. Společně s hruškami, fruktózou a kořením se její chuť naprosto promění a najednou tu hmotu, co jste nejprve nemohli ani pozřít, budete chtít znovu a zas. Že nevěříte? Zkuste tento jednoduchý recept a poznejte ten černý zázrak také...
Nejprve hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a potom společně s kořením namixujeme na pyré. Mělo by ho být asi 2/3 hrnku.
Do mísy dáme mouku, sodu, sůl a fruktózu, přilijeme olej, pyré a melasu a vypracujeme hustější těsto. V odměřeném množství vody rozpustíme lžíci solamylu a přilijeme k těstu, čímž ho zředíme. Nalijeme do kratší formy na chlebíček a pečeme malý perníček asi 30 minut na 200 stupňů.
Nabídnete přátelům co znají melasu ale o složení mlčte. Poznají ji tam? A potom, uvěří, že je v perníčku melasa?





Komentáře
Přidat nový komentář:
smearee | 8. 5. 2021, 0:41
pregabalin liquid for sale uk in US
Everything news about meds. Read information now.
Dekuji,
Lenka