Pečený čaj bez bílého cukru

Zima už ťuká na dveře a sní chřipky, nachlazení a kašel. A Až se nás potom zeptá, jak jsme se připravovali, pokrčíme snad rameny? Ne. Vytáhneme ze spíže skleničku s pečeným čajem a společně s rodinou si večer uvaříme teplý šálek čaje. Tak honem ještě pro ovoce, ať to stihneme včas. A komu se povede pořádná dávka, může napsat pěkná věnování a obdarovat čajem třeba své kolegy v práci.
Vybrané ovoce dobře umyjte (pokud to jsou citrusy tak důkladně odrhnout kartáčem) a potom nakrájejte. Odstraňte veškeré jadřince a pecky, ale citrusovou kůru můžete nechat. Ovoce včas zakapejte šťávou z 1-2 citronů aby nehnědlo. Zaprašte vámi zvoleným koření podle chuti a nasypte cukr a zalijte sirupem. Pečte asi 30-40 na 220 stupňů v hlubokém pekáči. Ovoce pravidelně prohazujte. Aby se nepřipalovalo. Směs plňte do čistých skleniček (dobré všechny předem vylít vařící vodou a potom nechat zcela oschnout na utěrce). Po naplnění je dobře uzavřete a překlopte dnem vzhůru. Nechte je tak dokud směs nezchladne.
K pečenému čaji na pekáči nedolévejte vodu, vůbec nevadí, že není tak plný šťávy jako ten kupovaný. Při přípravě použijte asi 2 polévkové lžíce směsi. Po zalití vařící vodou vždy položím na hrníček talířek a nechám asi 4 minuty odstát. Potom už dle chuti můžete ještě dochutit např citronem nebo pokud máte zrovna chuť na sladší tak troškou agávového sirupu.
Pohrajte si s receptem. Neudělejte čaj všehochuť. Rozdělte si ovoce hodící se k sobě. Jako základ můžete používat třeba jablka, která dochutíte. Do čaje můžete také přidat například kousky aloe, rakytník, šípky nebo třeba rozinky.
Moje kombinace pro inspiraci:
Jablko a hruška se zázvorem (doplněné rozinkami)
Švestky s ostružinami (obsahuje i jablka, která však nejsou tak výrazná)
Jablko a kiwi
Pomeranč s medem - pro přátele (opět jsou zastoupena i jablka)
Nepoužívejte banány.






Komentáře
Přidat nový komentář:
leazils | 9. 4. 2022, 20:26
cost of lyrica generic in the USA
Everything trends of medication. Read information now.