Kandovaná pomerančová kůra

2-3 pomeranče
hrnek tmavého třtinového cukru (čím tmavší tím vyšší obsah melasy)
necelý hrnek vody Varianta 2
2-3 pomeranče
hrnek agávového sirupu
Jednoduchá sladkost nebo třeba zpestření zákusků a dortů. Na to je vhodná kandovaná pomerančová kůra. A my si ji nyní uděláme hezky doma a nesáhneme při tom na klasický bílý cukr.
Obě varianty jsou velmi podobné. Liší se spíše v nákladech. Ta druhá je o dost dražší. I tak se ale občas v malém množství ke zdobení hodí.
Pomeranče jsou nejlepší v BIO kvalitě bez chemické úpravy. Pokud takové neseženeme a kůru nakrájíme na kostičky či nudličky a necháme namáčet asi 3 dny ve vodě, kterou průběžně vyměňujeme. Třetí den kůru z pomeranče vytáhneme z vody doslova vymačkáme. Nyní si smícháme třtinový cukr s vodou a důkladně promícháváme lžičkou, aby se veškerý cukr rozpustil. Potom vodu s cukrem přivedu v kastrůlku k varu. Pokud pracujeme s agávovým sirupem tak ten pouze přivedeme k varu. Nyní do vařícího sirupu přisypeme vymačkanou kůru. Vaříme dokud se sirup kůra zcela nevsaje. Hotová kůra je taková jakoby skleněná, měla by jevit dojem "průhlednosti". Potom už jen skladuji v lednici v uzavíratelné skleničce.
Druhá varianta používám když chci na ozdobu jen dvě nudličky pomerančové kůry. To dám jen na pánev lžíci agávového sirupu a 3 dny namočenou kůru v něm tak nějak osmažím, dokud sirup nevstřebá.






Komentáře
Přidat nový komentář:
TaiAR | 20. 4. 2021, 19:02
gablin in Canada
All trends of drug. Get information here.