Ovocné košíčky
1/2 alsanu S
plechovka kokosového mléka
sáček pudinku BIO vanilkový
(používám značku amylon)
1 balíček vanilkové fruktózy Na ozdobu:
(recept zde)
1 lžička agaru
250ml ovocné šťávy
(já koupila bio fruko)
ovoce
jahody
Zatoužila jsem po nějakém zákusku, který by připomínal zákusky z cukrárny a alespoň trochu zůstával v duchu zdravé výživy. Snažila jsem se dostat do krému nějaké lepší tuky alespoň prostřednictvím kokosového mléka, když už musím sáhnout do řad margarínů ze zdravých výživ. Měla jsem velkou obavu i z agaru, o kterém jsem neočekávala, že tak báječně ztuhne. Nakonec jsem byla ale opravdu nadšená. Zákusky opravdu připomínaly ty klasické z cukrárny a navíc chutnaly naprosto všem!
Těsto si připravíme podle návody, necháme odležet a potom z něj upečeme košíčky (nezapomeňme těsto ochutit citronovou kůrou a šťávou). Doba pečení asi 15 minut.
V kokosovém mléku uvaříme vanilkový pudink oslazený fruktózou. Potom necháme zchladnout na pokojovou teplotu. (Vedle pudinku nechávám "zteplat" i alsan.) Pak už jen opatrně zašleháme pudink do alsanu a vyšleháme krém. Krémem ozdobíme košíčky vždy tak, abychom utvořili ohrádku, ze které nám agar neuteče.
Jahůdky či jiné ovoce si nakrájíme na plátky a nachystáme do košíčků. V ovocné šťávě si rozmícháme lžičku agaru (šťávu jsem koupila v albertu, ale prodává se i v tescu, jedná se o nějaké zdravé pitíčko bez cukru, je to směs ovocných šťáv: jablečná, hroznová, malinová, jahodová atd..., můžete použít jakékoli zdravé fruko nebo džus). Šťávu s agarem přivedeme k varu, poté odstavíme z plotny a necháme chladnou alespoň 5 minut. Hlídáme, aby šťáva příliš netuhla, pokud máme podezření že se již tvoří pevný škraloup a tuhne, začneme plnit košíčky dříve, jinak až po pěti minutách. Opatrně vyléváme ohrádky na košíčku, do kterých jsme umístily jahody. Pak už jen necháváme ztuhnout.
Komentáře
Přidat nový komentář:
BegXA | 24. 4. 2021, 23:56
buy cheap pregabalin online in the USA
Actual trends of pills. Read now.