Zelňáky

Náhled
150g uzeného tofu
½ sáčku kysaného zelí
4 polévkové lžíce řepkového oleje
½ hrnku celozrnné pšeničné mouky
pepř
trocha oleje na pánev

Když jsem jedla v práci kysané zelí, vzpomněla jsem si na zelné placičky, které na základní škole občas přinesla moje velmi dobrá kamarádka. Byly ze zelí, mouky a sádla. Byl to prostě skvost. Ale pořádně mastný. Já jsem se k jejich přípravě nikdy nedostala. Nedávno mě ale napadlo, udělat nějaké alespoň trochu podobné zelné placičky. Použila jsem uzené tofu na spojení zelí a zahustila moukou. Byla jsem nadmíru spokojená.  .

Uzené tofu rozdrobíme a s olejem rozmixujeme na pastu. Ze sáčku zelí odebereme asi polovinu a vymačkáme z něj vodu. Potom zelí smícháme s pastou z tofu, opepříme a zasypeme půl hrnkem mouky. Vypracujeme lepkavé těsto. Pokud je příliš řídké (zelí mohlo být moc mokré), ještě zaprášíme moukou. Potom z těsta tvarujeme malé placičky, měly by být co nejvíce tenké. Smažíme je na rozpálené pánvi potřené asi lžící oleje.

Lucie Sedláčková
13.7.2014

Vegany Alergiky na mléko Alergiky na vejce Bezlepkovou dietu Diabetiky Redukční diety


Komentáře


Přidat nový komentář:







ZgwSD | 25. 4. 2021, 8:38
Meds information sheet. Brand names.
how to buy pregabalin without prescription in the USA
All trends of medicines. Get here.
Hanka | 5. 8. 2015, 22:47
Přesně tenhle receptík jsem hledala, díky za tip ;)
Martina | 10. 11. 2014, 22:22
To určitě vyzkouším příteli na večeři :) vypadá to luxusně, děkuji za úžasné tipy :)