Sušenky digestive

200g ovesných vloček/ovesné mouky
100g celozrnné špaldové mouky
200g rostlinného margarínu
8-10 lžic třtinového cukru
2 lžičky sody na pečení
4 lžíce ovesného, sojového či mandlového mléka
půl lžičky soli
Sušenky Digestive mi prostě přirostly k srdci. Byly pro mě chutnou a rychlou svačinou, na cestách pak také alternativou pro snídani nebo na doplnění cukrů a energie. Dnes, po návratu z mého pobytu v Anglii, doplňují takřka každý můj obědový box a pravidelně je připravuji, aby byly neustále po ruce na mls ;) Díky razítkům na sušenky tak nebudou chybět ani na Vánoce.
Ovesné vločky namixujeme v mixéru s noži na jemno (něco mezi jemně mletými vločkami a ovesnou moukou, jedná se spíš o mouku s kousky). Mouky smícháme dohromady se solí a pečící sodou a přidáme třtinový cukr, nejlépe také namletý v sekacím mixéru. Do sypké směsi přidáme na kostičky nakrájeným změklý veganský margarín a jednou rukou začneme vypracovávat těsto. Druhou ruku si vždy necháváme neumazanou na další dochucování. Nejprve vznikne drobenka, ale jakmile se začne tvořit těsto, přidáme ještě po lžících mléko. Vypracované těsto ihned vyvalujeme a vykrajujeme sušenky. Pro lepší propečení pak párátkem do sušenek můžeme dělat dírky. Pečeme asi 10 minut na 180 stupňů délka pečení se podle velikosti sušenek liší).




Komentáře
Přidat nový komentář:
oxadegxiju | 1. 1. 2022, 1:55
where buy pregabalin without prescription in US
Best trends of pills. Read now.
Děkuji